Activiteiten en programma

Activiteiten en programma

Deze pagina bevat algemene informatie over ons programma aanbod

Voor actuele  informatie over aanstaande bijeenkomsten ga je naar onze Nieuwspagina.

Universele Eredienst

Elke 4e zondag van de maand (m.u.v. de zomermaanden) vieren wij in het Logegebouw van de Vrijmetselaars de Universele Eredienst. Deze viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

In de Universele Eredienst worden kaarsen aangestoken die symbolisch de grote wereldgodsdiensten vertegenwoordigen. Naast het Hindoeïsme, Boeddhisme,  de religie van Zarathustra, de Joodse religie, de Christelijke religie en de Islam wordt er ook een kaars aangestoken voor ‘hen allen, die bekend of onbekend aan de wereld het Licht der Waarheid hebben hooggehouden’. Er worden tevens teksten voorgelezen uit de heilige boeken van deze religies om ons zo open te stellen voor hun wijsheid.

De Universele Eredienst wordt gehouden in de Bloemendalstraat 11 te Zwolle, vlakbij De Fundatie.

De data van 2024: zie nieuwspagina

Informatie bij Ragini Pierik. T 06 308 207 13   email: bep.ragini@gmail.com         

De informele dienst

Deze heeft een informeel karakter. In plaats van een altaar is er een kleine tafel met een kaars en wierook. Een aantal mensen leest naar aanleiding van een thema, uit de heilige boeken van de wereldgodsdiensten. Bovendien vertellen zij hun persoonlijke bevindingen bij dit thema. Ook jij kunt als bezoeker iets over het onderwerp zeggen. Om de waardigheid van de dienst te bewaren en om zoveel mogelijk ruimte te geven aan ieders ervaringen, vermijden we discussie en proberen we met name goed naar de ander te luisteren.

Iedereen is van harte welkom.

 

 

Tijd:     10.00 tot 11.00 uur  
Adres:   Engelandsweg 19, Wezep
Wanneer: 2e zondag van de maand

Informatie bij Peter & Joepe Starreveld. T 038-3763377 of: peter@starreveld.nl 

 Esoterische Klassen

Tijdens de Eso-klassen gaan we dieper in op de esoterische aspecten van onze innerlijke ontwikkeling. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor hen die serieus het innerlijke pad van het soefisme willen bewandelen.

Informatie bij Peter & Joepe Starreveld. T 038-3763377 peter@starreveld.nl  

Zikar bijeenkomsten in Meppel

Tijdens de Zikar oefening staan recitatie en stilte centraal. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor hen die serieus het innerlijk pad van het soefisme willen bewandelen.

Informatie bij:
Paul Ketelaar. T 0651497425, email: ketel038@planet.nl  of
Ragini Pierik. T 06 308 207 13, email: bep.ragini@gmail.com              

Healing bijeenkomsten

Bij een healing-bijeenkomst wordt  door middel van gebed en stilte aandacht geschonken aan het herstel van de gezondheid van onze naasten.

Informatie bij Jamila Nur Dillingh. T  038-4659155 email: williedillingh@hotmail.com

Open meditatieavonden in Meppel

Binnen het Soefisme besteden we veel aandacht aan meditatie. Nadat lichaam en geest tot rust zijn gekomen door ontspanning, volgen de fases van concentratie, contemplatie en uiteindelijk de fase van meditatie. Er is dan een ervaring van volledige eenheid en een groter bewustzijn. De weg om tot deze meditatie te komen is er een van training. We maken gebruik van ondersteunende oefeningen zoals lichamelijke ontspanning, ademhalingsoefeningen, het luisteren naar muziek en het zingen van mantra’s of wazifa’s.

Tijd:         19.30 uur
Adres:      Zuideinde 46, Meppel
Wanneer: 4e maandagavond van de maand

Leesclub bijeenkomsten

Bijeenkomsten voor belangstellenden

Informatie bij: